Vzreditelj, pri katerem se odločam za nakup psa, mi ne dovoli obiskati mladičkov. Ali naj kupim psa ne da bi ga prej obiskal pri izbranem vzreditelju?

Leglo pri vzreditelju morate obvezno obiskati! Tam se boste lahko odločili za določenega mladička. Hkrati boste videli, v kakšnem stanju so mladički, v kakšnih pogojih bivajo, kako sta videti starša – vsaj mama, kakšen je odnos vzreditelja do psov.

Vzreditelja veliko sprašujte, da boste dobili čim več informacij o pasmi, njegovih izkušnjah in načinu vzreje. Vprašanja, ki jih morate zastaviti vzreditelju, so: ali je že dolgo vzreditelj te pasme, koliko psičk ima, koliko je stara mama psička, kje sta starša mladičev, ki ste jih prišli pogledati, koliko mladičev se je skotilo in koliko jih je sedaj živih, kdaj so bili odpravljeni notranji zajedavci pri psički in ali so odpravljeni tudi že pri mladičkih, ali so bili mladički že cepljeni proti nalezljivim boleznim in kdaj bodo, če še niso

Če se vzreditelj odgovorom izmika ali odgovorov ne pozna, vam ne želi pokazati pasje mame, mladički na videz niso zdravi in vam noče pokazati prostora kjer bivajo mladički, se za nakup mladička pri njem raje ne odločite.

Pri vzreditelju imate pravico do vpogleda dokumentov staršev, kot so rodovniki, izvidi rentgenskega slikanja kolkov, vzrejno dovoljenje staršev, ocena zunanjosti.

Ne bodite presenečeni, če bo vzreditelj tudi vas temeljito izprašal. Običajno se ta vprašanja nanašajo na vaš življenjski slog, ali živite v bloku ali v hiši, ali ste že imeli psa, ali imate otroke in koliko so stari. Na osnovi tega bo dober vzreditelj ocenil ali bodo njegovi mladiči prišli v prave roke in ali imate pogoje za kvalitetno življenje psa.

Pri izbiri mladiča vam vzreditelj lahko veliko pomaga. Povedal vam bo, kateri mladički so bolj živahni in kateri bolj mirni. Slednji so običajno manj zahtevni za osnovno šolanje, kar pa ne pomeni, da se bo primernega vedenja naučil sam! To bosta naredila skupaj, ko boste vi njegov skrbnik, vodnik in učitelj.

Sprejmi
piskotki-vetrinarski-center-pika-mariborSpletna stran uporablja piškotke, s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo, analizira promet ter omogoča uporabo vtičnikov družbenih medijev. Z nadaljno uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij preberite informacije o piškotkih.