PIKApacienti

Za PIKA paciente le najboljša oskrba

V Veterinarskem centru PIKA je vsak dan živahno, saj z veseljem oskrbimo vse vaše domače ljubljenčke kot tudi eksotične živalice. Poleg zdravstvene oskrbe živalic pa radi strokovno svetujemo tudi njihovim lastnikom. Ker smo zaljubljeni v živali, vselej poleg zdravstvene oskrbe poskrbimo, da se naši živalski pacienti dobro počutijo, da jim je udobno in da občutijo čim manj stiske, ker njihovi lastniki niso zraven v PIKAkliniki.
mladicek-pride-v-novi-dom-pikavet

 • Pixie
 • Doktor
 • Diego
 • Sovica
 • Postovka
 • Veverička
 • Rumenovratka
 • Kockar
 • Ježek
 • Miško
 • Piggy

Ljubka PIXIE je bila pri Piki na sterilizaciji.  Takole nam piše njena lastnica Anja: “S Pixie se javljamo slab teden po sterilizaciji. Dr. Marholdova je ponovno več kot zadovoljila naša pričakovanja tako s posegom kot s celim skrbnim odnosom pred in po posegu. Ne glede na to, da je ranica malce večja kot pri običajnih sterelizacijah psičk, se zelo lepo celi. Je pa tudi Pixie pridna, da se ne čohlja okoli in človek sploh ne bi vedel, da je bila na posegu, tako je bila hitro spet v svojem elementu, jo moram prav nazaj držati . Še enkrat hvala, zato imamo radi Piko 🙂

Tudimi smo veseli hitrega okrevanja in dobrega počutja Pixie. Želimo ji obilo čohljanja in cartanja še mnoga leta.  Veliko pa nam pomeni tudi to,da nam lastnica Anja in cela njena družina zaupajo vse njihove živalice že od samega začetka PIKE 🙂

 

Tele ljubke tačice so od dihurčka z imenom Doktor, ki se je danes prišel v PIKO cepit, da bo lahko tudi on odpotoval na morje! 😉

Prijeten dopust, Doktor 🙂

DIEGO na pregledu pri CVETKI 🙂
Gre za mlado kačo, ki je imela težave z zaprtjem.
Dr. Marhold ga je temeljito pregledala in jo nato klistirala.
Je že bolje. Ali veste kakšne vrste kače je Diego?

SOVICA
Danes smo oskrbeli poškodovano sovo, ki je bila najdena pod nadvozom ceste. Prijazna najditelja sta jo nato takoj odpeljala k dr. Golobu na Muto v azil za divje žival, kjer bodo dobro poskrbeli za njeno okrevanje. Verjetno je dobila udarec od avta.

Srečno sovica in hitro okrevaj.

REŠENA POSTOVKA
Na Piki smo se srečali tudi s POSTOVKO, ki spada med manjše predstavnike sokolov. Najlažje jo spoznamo po lebdenju v zraku, ko z višine 10-20 m ob hitrem zamahovanju s perutmi išče svoj plen. Od tod tudi ime “postovka”.
Hrani se z glodalci (poljske miši, voluharji, krti), večjimi žuželkami, redko s kuščarji in majhnimi pticami. Spada med potencialno ogrožene vrste zaradi uporabe kemičnih sredstev v kmetijstvu in zaradi krčenja življenskega prostora.
Naša postovka je imela poškodovano perut in je včeraj odšla v azil za divje živali na Muto. Srečno, pa hitro okrevanje 🙂

LJUBKA MLADA VEVERIČKA
Včeraj smo na PIKI takoj sprejeli poškodovano veveričko, ki jo je oplazil avto. Prijazni gospe sta videli nesrečo in jo takoj pripeljali k nam.

Veverička je bila v šoku, s poškodovanim gobčkom in povsem prestrašena. Takoj smo jo oskrbeli, danes pa jo je pregledala še dr. Marhold.

K sreči se je izkazalo, da nima hujših poškodb in danes že lepo okreva. Po malem je že sama jedla 🙂

V petek pa odhaja v azil za divje živali na Muto, kjer si bo dokončno opomagla.

SODOBNI DINOZAVER
Na PIKI skrbimo tudi za zdravje in dobro počutje želv.
Ali veste, da so želve poleg krokodilov ohranile svoj prvoten videz in so miniaturni “dinozavri”, saj izvirajo še iz tistih časov?
Živijo lahko krepko čez 100 let, orjaške želve iz otočja Galapagos tudi do 190 let. Očitno je skrivnost v tem, da se počasi daleč prileze.
Dr. Marhold je rumenovratko natačno pregledala in se odločila, da bo preiskala tudi kri. Ali veste kje se želvam odvzame kri?

Da je delo veterinarja zelo zanimivo in včasih sila nenavdno, dokazuje naslednji pacient. Gre za kuščarja, ki je pogoltnil lego kocko v hipu, ko jo je zagledal!!!
Kuščarju smo takoj nudili prvo pomoč, ga slikali in poslali na operacijo v Ljubljano, kjer so odlično opravili delo.
Včeraj smo po 2 mesecih od operacije odstranili šive in se ob tem pošteno namučili 🙂 Šivi so namreč bili globoko zagozdeni med luskami in zelo drobni.

Vendar nam je uspelo. Kocko lahko vidite na RTG posnetku na področju hrbtenice takoj za lopaticami 🙂

Ali morda veste s katero vrsto kuščarja smo imeli opravka?

AFRIŠKI BELOPRSI JEŽEK

je tudi prišel na obisk k naši dr. Marhold.

Ali veste, da so ti ježki postali priljubljeni hišni ljubljenčki?

Izvirajo iz S Afrike, rabijo toplo okolje in zime ne prespijo.

Tehtajo od 400-600 gramov in so različnih barv: albino, cimet in siva (poper-sol).

Poglejte ta gobček. Ali ni ljubek?

NAŠI MAJHNI PACIENTI

Danes smo poskrbeli za zobke pri 5 letnemu morskemu prašičku Mišku. Če se zobki ne obrabljajo pravilno, lahko pride do težav z glodanjem in hranjenjem.

Ali veste, da jim zobki rastejo celo življenje in je zato pravilna obraba zelo pomembna?

Po posegu si je prašiček lepo opomogel in je že doma 🙂

PIKČAST PRAŠIČEK PIGGY
Danes nas je obiskal simpatičen in radoveden mini prašiček Piggy, ki je k dr. Marhold prišel na prvi pregled. Star je 6 tednov in težak 3 kg.

Ostal bo majhen. Dogovorili smo se, da se vidimo čez 14 dni, ko bo prašiček tudi prvič cepljen.

Poglejte njegov kožušček in prave okrogle pike, kaj pa drugega 🙂
Seveda smo ga vsi na Piki malo čohljali in cartali.

Sprejmi
piskotki-vetrinarski-center-pika-mariborSpletna stran uporablja piškotke, s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo, analizira promet ter omogoča uporabo vtičnikov družbenih medijev. Z nadaljno uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij preberite informacije o piškotkih.