Pogosta vprašanja

Vprašali ste PIKO

Vaš delovni čas je?

V naših glavah 24 ur na dan, 7 dni v tednu, a na PIKI vas čakamo med ponedeljkom in petkom med 8h in 19h, v soboto pa med 8h in 13h. Sicer smo za vaša vprašanja dosegljivi na email naslovu info@pikavet.si ali na virtualni Facebook ordinaciji: www.facebook.com/PIKAVET

Se moram naročiti?

Zelo bomo veseli, če boste lahko najavili vas obisk. Tako boste zmanjšali stres živalice zaradi čakanja, Pikini veterinarji pa se vam  bodo lahko  čimbolj posvetili. Najavite se lahko preko telefona 059 178 478, ki ga ponavadi dvigneta Andrej ali Mojca.

Prosim zaupajte nam:

  • kaj je TEŽAVA, zaradi katere kličete,
  • kako je vašemu ljubljenčku ime,
  • koliko je star/a,
  • ali želite izpostaviti kakšno njeno/njegovo posebnost, ki lahko vpliva na izkušnjo,
  • pustite svojo telefonsko, kjer ste večino časa dosegljivi in svoj email naslov.

Seveda, če gre za nujen primer, za božjo voljo, takoj pridite k nam na Smetanovo 78!

Hodim k drugemu veterinarju, kako “prestopim” k Piki?

Za izbiro veterinarja ni potrebna nobena papirologija, le z nasmeškom se pripeljite na Smetanovo 78 in potrudili se bomo pomagati po najboljših močeh.

Kakšne so možnosti plačila?

Naše največje plačilo je vaš nasmeh preden oddidete skozi vrata in naše srce dobite zmeraj brezplačno zraven. Sicer pa sprejemamo vse bančne kartice in gotovino.

Ali je res, da imate ambulanto, ki je namenjena le mucam?

Ja, kraljične muce imajo svoje kraljestvo v spodnji etaži našega veterinarskega centra – greste mimo recepcije in desno po stopnicah navzdol. Mucam je namreč prihod k zdravniku pogosto stresen, sploh pa če vse “diši”po kužkih ali ti celo lajajo na njih. Potrudili smo se, da so psi in muce čim bolj ločeni.

Slišali smo, da ste pri vas specializirani za dermatologijo?

Res je, naša glavna veterinarka in Pikina “mama”, Natalija Hercog- Gerbec, dr. vet. med. se je zadnjih 10 let posvetila izobraževanju iz dermatologije. Natalija zase pravi, da se ne moreš nikoli preveč izobraževati, in v šali pravi, da bi se sedaj vozila že v novem avtu, če ne bi toliko vlagala v svojo derma- ljubezen.

Ali lahko v PIKO pripeljem tudi svojo eksotično živalco?

Naša vodilna misel je ZALJUBLJENI V ŽIVALI, zato je odgovor seveda DA! Za vse eksote poskrbi dr. Cvetka Marhold. Zaželjeno pa je prej poklicati in se naročiti, saj dela na PIKI le določene dneve v tednu.

Od kod ime Veterinarski center PIKA?

Želeli smo preprosto ime, takšno ki bo hitro šlo v uho in ki vas bo spomnilo na živalico, ki ste jo morda že imeli ali jo kdaj srečali. PIKA je ime, ki se poda različnim živalicam: psičkom, muckam, zajčkom, papigam … Je univerzalno, lepo in preprosto. Ker ima od živalic največ pik prav dalamatinec, smo si ga izbrali za zaščitni znak.

Barvni vzorec dlake je pri dalmatincih prav poseben in ker se v Piki veliko ukvarjamo s kožnimi težavami, je iz tega nastal tudi naš logotip. Naša želja je bila, da bi na enem mestu združili različne dejavnosti: svetovanje in zdravljenje, trgovinico za živali in frizerski salon z nego za živali … in tako je nastal Veterinarski center PIKA.

Ali imate tudi doma dalmatinca?

Žal ne. Natalija ima doma 2 morska prašička, njen oče (deda Jure) pa pravi živalski vrt: modročelo amazonko, 2 čivavici: Đino in Princa, rešeno veveričko, kanarčka … Cvetka skrbi za maltežanko, Sabina pa ima doma dve mački.

Katere živali zdravite na PIKI?

Zdravimo vse male živali oziroma tiste, ki jih imamo ljubiteljsko. V PIKI torej poskrbimo za pse in muce, kakor tudi za manj pogoste živali. Docentka dr. Cvetka Marhold ima bogate izkušnje s področja eksotične medicine, tako da so dobrodošli vsi: zajčki, dihurji, morski prašički, hrčki, želvice, papagaji …

Kako je z dežuranjem?

Žal v Piki še nimamo organiziranega nočnega dežurstva in dežurstva med prazniki/nedeljo. Glavni razlog je v tem, da imamo premajhen kolektiv, ki bi lahko zagotovil kakovostno zdravstveno oskrbo. V Mariboru imajo izkušeni kolegi organizirano veterinarsko urgentno službo, ki lepo teče (Veterinarska bolnica Maribor, Klinika za male živali Maribor, Veterinarska klinika Pesnica).

Ali delajo pri vas tudi specialisti?

PIKA sodeluje z zunanjimi sodelavci, ki so odlični specialisti na svojem področju:

  • očesne bolezni (oftalmologija): dr. Tadej Zemljič
  • kardiologija, ultrazvočna diagnostika in internistika: dr. Igor Firm
  • urgentna medicina in intenzivna terapija: dr. Marko Pipan
  • eksotična medicina in male živali: doc. dr. Cvetka Marhold
  • dermatologija: dr. Natalija Hercog Gerbec
Kakšne so cene?

Naše cene so oblikovane glede na priporočila Veterinarske zbornice za leto 2014. Ali drugače, nismo nič dražji od drugih kolegov. Cenik je javno dostopen.V primeru večjega števila živali (npr. cepljenje mladičev v leglu, sterilizacija/kastracija muc …) nudimo popust.

Sprejmi
piskotki-vetrinarski-center-pika-mariborSpletna stran uporablja piškotke, s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo, analizira promet ter omogoča uporabo vtičnikov družbenih medijev. Z nadaljno uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij preberite informacije o piškotkih.