Hrana

zdrava-pasja-hrana-pikavet

Dober tek!

Pri PIKI najdete visokokakovostno dietno hrano za pse in muce pa tudi za ptice in glodalce priznanih blagovnih znamk kot so:
- ROYAL CANINE,
- HILLS,
- LILY’S KITCHEN,
- RENSKE,
- FARRADO,
- BRITT,
- APPLAWS,
- FARMINA VETLIFE,
- HAPPY DOG,
- VERSELE-LAGA,
- EDGARD & COOPER in
- CUNIPIC.

Z veseljem vam bomo ustrezno svetovali pri vseh vaših prehranskih vprašanjih in vam pomagali pri odločitvi, katera hrana je najbolj primerna za vašo živalico.


Biološko formulirana popolna hrana za pse z visokim odstotkom enega beljakovinskega vira je primerna za vse pasme in velikosti psov ter za alergike. Pasja hrana Farrado temelji na monobeljakovinskem izvoru kot glavni sestavini, je posebej dobra za pse z občutljivo kožo in/ali prebavnimi težavami. Farrado namreč vsebuje manj sestavin, s katerimi se sooča pes, ki ima obremenjen organizem.

Versele-Laga prideluje hrano za vse vrste glodavcev. Polnovredna mešana popolna hrana z izbranimi sestavinami za optimalno in uravnoteženo prehrano vašega (pritlikavega) kunca, zajca, hrčka, skakača, podgane, činčile, deguja, dihurja ali morskega prašička - okusna in lahko prebavljiva.

 

Popolno hrano najboljše kakovosti za ptice in glodalce, bogato z ogljikovimi hidrati, dobro topnimi vitamini A, D, E, K, B1, B2, B6 & B12, minerali in železom, so razvili Cunipicovi strokovnjaki za prehrano papig, miši, skakačev, dihurjev, degujev, činčil in kuncev. Unikatna formula hrane Cunipic bo dodatno pripomogla tudi k močnemu in svetlečemu perju vašega ptičjega ljubljenčka.


Royal Canin, ki ga je leta 1968 ustanovil veterinar dr. Jean Cathary, se ponaša z več kot 45 leti izkušenj pri snovanju in proizvodnji prehranskih rešitev, prilagojenih specifičnim potrebam mačk in psov glede na njihovo velikost, starost, pasmo, življenjski stil in posebne prehranske potrebe.

V sodelovanju s strokovno ekipo, ki jo sestavljajo nutricionisti, vzreditelji in veterinarji iz celega sveta, Royal Canin v središče inovacijskega procesa postavlja potrebe mačk in psov.

 

Britt je popolna in uravnotežena hrana za pse in mačke, ki vsebuje vsa potrebna hranila v takšnem razmerju in ravnovesju, ki je primerno za optimalen razvoj vašega psa, njegove aktivnosti, delo in morebitne posebne potrebe. Hrana je prilagojena starosti in velikosti psa.

Tovrstna ločitev hrane glede na starost in velikost omogoča, da je kuža v vsakem razvojnem obdobju in primerno svoji telesni velikosti optimalno hranjen. Hrani so dodani vsi vitamini in minerali iz jabolk, agrumov, klinčkov itn.

Applaws je visoko kakovostna suha hrana za pse in mačke brez dodatnih snovi - 100 % iz naravnih in dolgotrajnih surovin s 75 % mesnim deležem. Brez žit, zelenjave in sadja, umetnih dodatkov, sladil ali arom stremi Applaws k uporabi največjih deležev beljakovin. Vse sestavine so vedno iz naravnih in trajnostnih virov. Pri proizvodnji Applaws hrane se nikoli ne uporabljajo poceni proizvodi in nepotrebni aditivi, ampak le najboljše meso ali fileji rib, ki imajo visoko vsebnost proteinov.


Ekskluzivna hrana za pse Happy Dog, ki je narejena na osnovi top kvalitete suhe hrane, ponuja idealno raznolikost naravnih sestavin z najlažje prebavljivim mesom različnih živali, posebej pripravljenimi kosmiči, zelišči in dragocenimi minerali, vitamini in slednjimi elementi. Posebej sestavljeni recepti zagotavljajo, da ti elementi v hrani za pse Happy Dog popolnoma potešijo individualne potrebe posameznih psov - še posebej zahtevnih in občutljivih psov, pri katerih je potrebno paziti na prehrano.

 

Hrana za pse Renske je posebej pripravljena za pse, ki slabo prenesejo briketirano in konzervirano hrano ter meso v drugih oblikah hrane. Pripravljena je iz svežega mesa in najboljših naravnih sestavin ter obogatena s škotskim lososovim oljem (za sijoč kožuh in dober razvoj možganov), glukozaminom in hondroitinom (za podporo sklepov in ovojnice). Hrana je prav tako bogata z naravnimi antioksidanti za preprečevanje nastanka prostih radikalov v telesu vašega psa.

Popolnoma sveže naravne sestavine so vakumsko pakirane in nežno kuhane v sopari, da se v hrani ohranijo vsa potrebna hranilna sredstva.

Hill's hrana za pse premium kakovosti je linija zdravstvene hrane za živali, ki je zelo dobro prebavljiva in ima visoko gostoto energije, zato ni potrebno hranjenje v velikih količinah. Z več kot 150 veterinarji, prehranskimi strokovnjaki in zdravniki po celem svetu pri Hill's neprestano iščejo inovativne rešitve za pripravo uravnotežene prehrane za živali, prilagojeno njihovi starosti, ravni aktivnosti, velikosti, itd.

Pri Hill's so zavezani k dobremu počutju vseh živali, zato uporabljajo sočutne in ne invazivne metode za razvoj prehrambene tehnologije, zato da omogočijo daljše življenje psov in mačk. Filozofija podjetja temelji na tem, da verjamejo, da bi morale biti vse živali dobro oskrbljene skozi njihovo celotno življenjsko obdobje.


Ta naravna hrana za pse in mačke odličnega vonja in okusa je narejena iz pravega mesa, ekološko pridelanih in certificiranih stročnic, zelenjave, sadja in zelišč. Hrana ne vsebuje derivatov in pulpe (neprebavljivega dela sadja in zelenjave), ampak le cele sestavine, kot tudi ne barvil, arom, sladil ali konzervansov. Prav tako v tej hrani tudi ne boste našli GSO (gensko spremenjenih organizmov), hormonov, pesticidov in gnojil, aditivov, konzervansov, koruze, pšenice ali soje.

Lily's Kitchen hrana ima tudi holistični certifikat za surovo hrano najboljše kvalitete, ki odseva naravno prehrano mačk in psov. Zahvaljujoč odličnim pridelovalcem je hrana polna visoko vrednih beljakovin, antioksidantov, aminokislin, koristnih olj, esencialnih mineralov v sledeh in zelišč, ki hranijo in varujejo zdravje živali. Lily's Kitchen je tudi članica ogranizacije PETA in nasprotuje invazivnim testiranjem na živalih.

 

Farmina Vet Life je dietetična popolna krmna mešanica za pse, ki zmanjšuje akutne motnje absorpcije v črevesju, izravnava poslabšano prebavo in nezadostno eksokrino dejavnost trebušne slinavke (eksokrina pankreasna insuficienca). Namenjena je psom v obdobju rekonvalescence po kirurških posegih na prebavilih.

Farmina Vet Life je zelo prebavljiva krmna mešanica, ki pomaga pri ponovni vzpostavitvi normalne črevesne mikroflore in mikrofavne in varuje črevesno sluznico s pomočjo dodanih topnih vlaknin. Visoko prebavljiva prehrana je priporočljiva za pse z zmanjšano encimsko dejavnostjo trebušne slinavke in za pse, ki trpijo zaradi akutnega pankreatitisa (ne hiper-lipidemičnega) po začetni fazi, ko pes začne prenašati hrano in vodo. Visoka energijska vrednost, velika vsebnost esencialnih hranil in visoko prebavljivih sestavin je odličen način, da se zmanjša količina hrane, potrebne za vzdrževanje psa, kot v primeru dilatacije ali torzije želodca.

Edgar-Cooper-pasja-hrana-pikavet
Hrana za pse Edgard & Cooper je trenutno edina na svetu, ki ne vsebuje žitaric (glutena), ampak le sveže kuhano meso, sveže ribe in druge povsem naravne sestavine (sadje, zelenjava, zelišča, vitamini, minerali, olja). Privoščite svojim prijateljem kosmatincem le čisto naravo in neverjetno dobre okuse - zanje izberite Edgard & Cooper suho ali mokro hrano. 
 

Sprejmi
piskotki-vetrinarski-center-pika-mariborSpletna stran uporablja piškotke, s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo, analizira promet ter omogoča uporabo vtičnikov družbenih medijev. Z nadaljno uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij preberite informacije o piškotkih.