Rad bi imel psa. Kje lahko kupim čistopasemskega psa?

Po mladička se odpravite k vzreditelju, ki so vam ga predlagali na kinološki zvezi, klubu ljubiteljev te pasme, ste ga našli na spletnih straneh, kjer se predstavljajo slovenski vzreditelji čistopasemskih psov, ali ste ga spoznali na eni izmed obiskanih razstav.

Odsvetujemo nakup psa pri preprodajalcih in množični vzreji. Taki kužki so že ob nakupu vidno bolni ali v fazi  inkubacije bolezni. Ker svoje leglo zapustijo prezgodaj, je veliko vprašanje, ali jih lahko vzredimo v pravilno socializirane psihično stabilne odrasle pse. Vprašljivi so tudi »papirji« o čistosti pasme ter podatki o cepljenjih in odpravi notranjih zajedavcev.

Če dvomite, da je določeno leglo res čistopasemsko, se lahko obrnete na kinološko zvezo, kjer vodijo evidenco o rodovniških leglih.

Sprejmi
piskotki-vetrinarski-center-pika-mariborSpletna stran uporablja piškotke, s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo, analizira promet ter omogoča uporabo vtičnikov družbenih medijev. Z nadaljno uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij preberite informacije o piškotkih.