Kaj se lahko zgodi v pasjem požiralniku, zaradi zvečenja kosti?

Če žival poje kost oziroma je ne zgrize dovolj temeljito, se lahko ta del kosti zatakne v požiralniku. To lahko povzroči delno obstrukcijo, kar pomeni, da se bosta bolj tekoča hrana ter voda pasirali, del kosti pa bo poškodoval sluznico požiralnika. Če težave lastnik psa ne bo zaznal dovolj hitro, bo sluznica začela odmirati in bo pes posledično dobil luknjo v požiralniku. To je zelo nevarno, saj se požiralnika ne da tako zlahka rekonstruirati, kot na primer črevo, ker ni mogoče, da bi en del požiralnika odrezali ter ga nato nadomestili s čim drugim.

Pri manjših poškodbah se lahko zgodi, da se požiralnik poizkuša  zaceliti po naravni poti. Vendar se s tem zmanjša tudi njegov volumen, kar pri živali povzroči doživljenjske težave s požiranjem in pasiranjem hrane.

Sprejmi
piskotki-vetrinarski-center-pika-mariborSpletna stran uporablja piškotke, s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo, analizira promet ter omogoča uporabo vtičnikov družbenih medijev. Z nadaljno uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij preberite informacije o piškotkih.