Mucka Erika

Majhno, drobno mucko je starejša gospa prinesla na PIKO, ker jo je našla v garaži, kako neusmiljeno joka. Njene mame ni bilo od nikoder, trije mladički pa so že poginili.

Mucka je bila je lačna, premražena in izmučena od mijavkanja. Stara je bila komaj  2 tedna, saj so se očke šele dobro odprle  in je imela še zamegljen vid.

muca Erika

Hitro smo jo ogreli in jo začeli hraniti na flaško. Postala je mucka-dudavček. Ker je skrb za tako majne mladičke zelo zahtevno delo, ki rabi celega čkoveka 24 ur/dan, nam je na pomoč takoj priskočil moj oče Jure, ki na Piki skrbi za vse sirote. V pomladanskem času je veliko ptičkov brez gnezda. Pri nas jih oskrbimo in pošljemo dalje v Muto k dr. Golobu, ki vodi azil za divje živali.

Mucka sprva ni bila vajena piti iz flaške, zato smo improvizirali. Stekleničko smo skrili v kosmat žepek in jo spodbujali k sesanju.

Počasi si je opomagla in dali smo ji ime ERIKA. Vprašali se boste zakaj?

Ime je dobila po krasnem mucu ERIKU – najboljšem mucu, kar sem jih imela. Povožen in paraliziran je bil najden v jarku ob cesti  v Grosuplju. Dobri ljudje so ga prinesli v ambulanto. Kolegi so trdili, da iz njega nič ne bo, saj je bil že star maček in poškodovan po vrhu. Midva pa sva trmasto vztrajala.
Trajalo je kar nekaj mesecev, da si je povsem opomogel. Dočakal je rojstvo moje prve hčerkice Sare, s katero sta bila velika prijatelja. Še danes večrat vpraša po njem. Od nas se je poslovil pred 4 leti… Oranžne mucke so nam usojene.

Erika je stara 1 mesec in je prava cartljivka. Ostala bo kar pri hiši, saj sem hčerkicama, ki me že dolgo moledujeta za mucko,  obljubila, da nas bo mucka sama poiskala… in bo naša.

In besedo je treba držati.

Natalija Hercog Gerbec, dr. vet. med

 

Sprejmi
piskotki-vetrinarski-center-pika-mariborSpletna stran uporablja piškotke, s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo, analizira promet ter omogoča uporabo vtičnikov družbenih medijev. Z nadaljno uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij preberite informacije o piškotkih.