Katere dokumente mi mora izročiti vzreditelj ob nakupu psa?

Ob oddaji mladiča vam vzreditelj mora izročiti knjižico o cepljenjih/potni list za živali v kateri je zabeleženo kdaj je bil mladič prvič cepljen proti kužnim boleznim in datum odprave notranjih zajedavcev. Zajedavce je potrebno odpraviti v tretjem tednu starosti živali in pred prvim cepljenjem proti kužnim boleznim. Za prvo cepljenje poskrbi vzreditelj v starosti sedmih tednov.

V novejšem času vzreditelji ob prodaji mladičev pripravijo kupoprodajno pogodbo, ki je zavezujoča tako za vzreditelja kot za novega  lastnika.

Vzreditelj ob oddaji mladička običajno še nima rodovnika. Poslal vam ga bo po pošti. Ko ga prejmete, preverite, ali se številka v rodovniku in tetovirna številka mladiča (če jo ima) ujemata. V primeru neskladja se obrnite na vzreditelja in kinološko zvezo.

Sprejmi
piskotki-vetrinarski-center-pika-mariborSpletna stran uporablja piškotke, s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo, analizira promet ter omogoča uporabo vtičnikov družbenih medijev. Z nadaljno uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij preberite informacije o piškotkih.