Kako pravilno prevažamo psa v avtomobilu?

Najudobnejši prevoz psa  je seveda z avtomobilom. V avtomobilu mora biti prijetna temperatura tako za vas kot za psa.

Priporočljivo je, da pes dve uri pred vožnjo ne dobi hrane. To bo zmanjšalo možnost bruhanja med vožnjo, kajti tudi psom je med vožnjo lahko slabo.

Poskrbite, da bo pot prijetna in varna. Zato psu manjše pasme zagotovite kletko, ki jo namestite v prostor za noge za sprednjim sedežem. Hkrati nam ta namestitev omogoča stalen nadzor nad psom. Tudi psu bo lažje, ker nas bo videl, slišal in vohal v svoji neposredni bližini.

Za pse večjih pasem je primerna kletka, ki jo namestite v prtljažni del avtomobila. Le-ta mora imeti naravno svetlobo in dovolj svežega zraka  (9. Člen pravilnika o zaščiti hišnih živali).  Med potniškim in prtljažnim delom avta namestite mrežo.

Za prevoz psa na zadnjem sedežu avtomobila so na voljo tudi različne oprsnice, ki se pripenjajo na varnostni pas.

Da bo dno kletke bolj udobno, ga obložite z odejo ali drugo pralno podlago.  Mladiček bo manj pogrešal svojo pasjo družino, če se boste  z vzrediteljem dogovorili, da vam da kos odeje, na kateri je ležala pasja mama in ostali mladički. Tudi prve noči naj ima mladiček to odejo na svojem ležišču.

Če je pot dolga, se moramo večkrat ustaviti. Privoščimo psu nekaj požirkov vode in kratek sprehod po svežem zraku (ne po žgočem soncu in v hudem mrazu!). Pazite, da vam mladič iz avta ne pobegne!

Izogibajte se naročilu pasjega mladiča po pošti. Tako potovanje (potovanje z vlakom, letalom) povzroči hud stres ali celo šok mladiča!

Sprejmi
piskotki-vetrinarski-center-pika-mariborSpletna stran uporablja piškotke, s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo, analizira promet ter omogoča uporabo vtičnikov družbenih medijev. Z nadaljno uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij preberite informacije o piškotkih.