Kako pasjega mladiča navadim na sobno čistočo?

Ker bo nesreč v smislu lužic in kupčkov v začetku sigurno nekaj, najprej iz vašega doma odstranite preproge.

Na sobno čistočo je treba mladiča začeti učiti takoj. Še preden gre v stanovanje ali hišo, ga peljemo  v/na prostor, ki bo namenjen tem opravilu.  To naj bo travnata ali s peskom prekrita površina v bližini našega domovanja. Nikakor naj to ne bo otroško igrišče!

V bližino ležišča lahko namestite podlogo za opravljanje potrebe v stanovanju, ker včasih  ni časa priti do zunanjega »stranišča«. To se še zlasti rado zgodi, ko se z mladičkom v stanovanju zaigramo. Mladiček do 3 mesecev starosti  zdrži brez opravljanja potrebe le 2 uri.

Ne pozabite, da bo po vsakem pitju in obroku hrane mladič opravil potrebo (malo ali veliko). Izkoristite to in ga odnesite ven na prostor, namenjen tem opravilom.  Za dobro opravljeno »delo« ga ne pozabite pohvaliti in pocrkljati,  dajte mu  ustrezen  priboljšek in se z njim  poigrajte.

Če se zgodi«nesreča« se ne jezite in ne karajte mladiča.  Hitro pospravite in očistite z detergentom, da ne bo več vonja, ki bi privabljal na novo tovrstno početje. Če mladiča zalotite pri delu, ga hitro odnesite na prostor, ki je namenjen za to.

Tik preden greste spat  je potrebno mladička peljati na sprehod, da ponoči ne bo jokal zato, ker ga tišči lulat.

Sprejmi
piskotki-vetrinarski-center-pika-mariborSpletna stran uporablja piškotke, s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo, analizira promet ter omogoča uporabo vtičnikov družbenih medijev. Z nadaljno uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij preberite informacije o piškotkih.