Natalija Hercog Gerbec, dr. vet. med., vodja PIKE

Natalija Hercog Gerbec, dr. vet. med., vodja PIKE

Vodja Veterinarskega centra PIKA, interna medicina in dermatologija

Pisati o sebi je vedno težka naloga 🙂 Rojena sem bila leta 1975 v Mariboru ter po zaključeni osnovni šoli obiskovala Prvo gimnazijo Maribor. Kam naprej, je bila težka odločitev, saj me je vedno zanimalo veliko stvari. Nekaj časa sem si želela študirati tudi umetnostno zgodovino 🙂 No, še vedno imam rada umetnost, tudi brez tega … Živali so zmagale in tako sem se odločila za Veterinarsko fakulteto v Ljubljani, kjer sem leta 2002 diplomirala.

Ker je študij eno, nabiranje praktičnih izkušenj pa povsem druga stvar, sem že kot študentka začela delati kot veterinarski tehnik na Kliniki za kirurgijo in male živali (KKMŽ) Veterinarske fakultete, kjer sem nabirala prve praktične izkušnje. Na univerzitetni veterinarski kliniki sem opravila pripravništvo in strokovni izpit v letih 2002-2003.

Ker se veterinarska medicina hitro razvija in je potrebno vedno znova vlagati v svoje zanje, sem se začela redno podiplomsko izpopolnjevati na Evropskem kolegiju za veterinarske specializacije ESAVS (European School of Advanced Veterinary Studies) s sedežem v Luxemburgu, iz dermatologije, interne, urgentne medicine ter ultrazvoka:
• 2006: Veterinary Dermatology I (Dunaj)
• 2006: Veterinary Emergency Care (Bern, Švica)
• 2007: Veterinary Dermatology II in III (Dunaj)
• 2013: Internal medicine I (Utrecht, Nizozemska)
• 2014: Veterinary Diagnostic Imaging (Ultrasound), (Navara, Italy)
• 2015: Internal medicine II (Utrecht, Nizozemska)
• 2016: Svetovni veterinarski dermatološki kongres (Boreaux, Francija)

Med drugim se udeležujem tudi rednih izobraževanj v okviru SZVMŽ (Slovensko združenje veterinarjev za male živali) in SASAP (Srbsko združenje veterinarjev za male živali).
Če hočeš dobro delati dermatologijo, je potrebno osnovno zanje iz veterinarske citologije. Tako sem se udeležila 6 simpozijev Alpe-Adria iz diagnostične citologije v letih 2007 (VF Ljubljana), 2009 (Udine, Italija), 2011( Austria), 2013 (Palmanova), 2015 (Ossiach See, Avstrija) in 2016 (Ljubljana).
Sem članica SZVMŽ in Evropskega kolegija za veterinarsko dermatologijo ECVD (European College of Veterinary Dermatology) ter slovenske sekcije za dermatologijo, kjer sem bila leta 2009 podpredsednica.
Septembra 2013 sem bila povabljena v Valencijo v Španijo na evropski dermatološki kongres, za katerega sem prejela Travel Grant z namenom spodbujanja veterinarske dermatologije v posameznih državah.
Izmed vseh področij veterinarske medicine je prav dermatologija tista, ki jo delam z največjim veseljem.
Sicer pa sem zaljubljena v knjige, izobraževanja in živali.
Police se šibijo pod zbirko veterinarskih knjig, za katere pa velikokrat zmanjka časa, da bi jih vse prebrala.
V drugem življenju se tolažim …

Image-1 (3)

Glede naše vizije in slogana pa tole:

»Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.« (iz knjige Mali princ). Mi pa pravimo: Kdor hoče zdraviti in pomagati živalim in ljudem, mora to najprej početi s srcem.

Ja, morda še to; sem veterinarka s srcem in dušo, žena in mama dveh majhnih punčk, Sare (5 let) in Aje (4 leta), ki sta moja velika inspiracija. V vrtcu razlagata, kako mami zdravi tudi pajke … Torej se imam še veliko za naučiti, ne smem ju razočarati …

natalija-family


Sprejmi
piskotki-vetrinarski-center-pika-mariborSpletna stran uporablja piškotke, s pomočjo katerih izboljšuje vašo uporabniško izkušnjo, analizira promet ter omogoča uporabo vtičnikov družbenih medijev. Z nadaljno uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij preberite informacije o piškotkih.